@article { author = {}, title = {Honey bee nutrition with fermented protein sources}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {05}, number = {9}, pages = {3-7}, year = {2015}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract: Mostly honey bee consumes pollen as fermented and fermentation improves foods biological value in some cases.  In this study we evaluate the nutritional effects of fermented diets on honey bee body protein and brood rearing in colonies. This experiment conducted on honey bee colonies with different diets in a completely randomized design with 6 treatments and 7 replicates for 50 days. Honey bee colonies equipped with the same age queens and the same pollen and honey storage. Treatments were: 1-fermented corn gluten 2- corn gluten 3-fermented soybean 4- soybean 5 - pollen and 6 - sugar syrup, that sugar syrup and pollen were considered as control. Comparison of the means in brood rearing showed significantly difference between treatments (p<0.05). Fermented gluten and soybean had the highest and lowest brood rearing, respectively. In contrast, no significant differences were observed between treatments in worker bee body protein (p>0.05). According to the results the fermentation of foodstuffs increased brood rearing and thus supplementary feeding with fermented materials is better for honey bee colonies.}, keywords = {}, title_fa = {تغذیه زنبورعسل (Apis mellifera) با منابع پروتئینی تخمیرشده}, abstract_fa = {عباس رضایی1، غلامعلی نهضتی پاقلعه2          1- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران- کرج 2- استادیار گروه علوم دامی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران- کرج   چکیده: با توجه به اینکه زنبورعسل عمده گرده مورد نیاز را به صورت تخمیرشده مصرف می کند و تخمیر در مواردی باعث بهبود مواد غذایی می شود، به همین منظور ارزیابی اثرات تغذیه‌ای جیره های تخمیر شده به عنوان مکمل پروتئینی بر روی میزان پروتئین لاشه و پرورش نوزاد کلنی، آزمایشی باجیره­های غذایی مختلف و در قالب طرح کاملا تصادفی در 6 تیمار با 7 تکراربه مدت 50 روز در صحرا بر روی زنبور­عسل (Apis mellifera) در منطقه کرج انجام گرفت. کلنی­ها از نظر عسل، جمعیت و ملکه خواهری هم سن، یکسان سازی گردیدند. تیمارهای آزمایشی عبارتند از: 1-گلوتن ذرت تخمیرشده2- گلوتن ذرت معمولی3- سویا تخمیرشده4-سویا معمولی5-گرده مخلوط 6- شربت شکر ، البته تیمارهای گرده و شربت شکر بعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. .در مقایسه میانگین پرورش نوزاد بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده گردید(05/0P<)، تیمار گلوتن تخمیری و سویا به ترتیب بیشترین و کمترین میزان پرورش نوزاد را داشته اند.. در مقایسه میانگین پروتئین لاشه بین تیمارها هیچ اختلاف معنی داری مشاهده نگردید(05/0P>).با توجه به نتایج به دست آمده ،تخمیر مواد غذایی باعث افزایش پرورش نوزاد شده و لذا در تغذیه تکمیلی زنبورعسل بهتر است به جای استفاده از مواد معمولی از تخمیر شده آن ها  استفاده نمود.}, keywords_fa = {}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101572.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101572_9bd461a03d374baf482bdd4f0377f7aa.pdf} }