برخی از روش‌های اندازه‌گیری کیفیت بره‌موم

نوع مقاله : علمی- ترویجی

چکیده

بره‌موم از جمله فرآورده‌های فرعی زنبورعسل به شمار می‌رود که تولید آن برای زنبوردار کم هزینه و برای جامعه انسانی پر فایده است. هدف از این مقاله معرفی بیشتر بره‌موم و توضیحی بر روش‌های بررسی ترکیبات شیمیایی آن است. مهمترین خواص بره‌موم به علت وجود ترکیبات فلاونوییدی و انواع فنل‌ها در آن است. بره‌موم دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی بوده و قادر به مهار رادیکال‌های آزاد می‌باشد. بره‌موم محصولی از کندو است که در پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ترکیبات بره‌موم موجب فعالیت های بیولوژیکی و دارویی مانند : ضد سرطان، ضد التهاب، ضد میکروب و اثرات آنتی‌اکسیدانی می‌شود. متفاوت بودن ترکیبات بره‌موم در اقلیم‌های جغرافیایی متفاوت موجب می‌شود که بررسی کیفیت آن برای دست‌یابی به بهترین مکان و زمان برای تولید بره‌موم دارای اهمیت خاصی باشد. بدین منظور برخی از روش های بررسی کیفیت بره‌موم را از لحاظ میزان فنل با روش فولین، فلاونویید با روش آلومینیوم کلراید، اثرات آنتی‌اکسیدانی آنرا با روش های FRAP و  DPPHمی‌توان مورد ارزیابی قرار داد.

کلیدواژه‌ها


Afrouzan, H. Tahmasebi, Gh. Bankova V. Bigdeli, M. Comparison of quantity and quality of propolis produced by gymnosperms and angiosperms plants in northeast of Tehran, Iran. s.l. : Pajouhesh & Sazandegi, 2007.

Bankova, V., Castro, S.L., Marcucci, M.C.,. Propolis: recent advances in chemistry. 2000,

Apidologie, pp. 31, 3–15.
Bankova, V.,. Chemical diversity of propolis and the problem of standardization. 2005, Journal of Ethnopharmacology, pp. 100, 114–117.
Freitas, S.F., Shinohara, L., Sforcin, J.M., Guimarães, S.,. In vitro effects of propolis on Giardia duodenalis trophozoites. 2006, Phytomedicine, pp. 13, 170–175.
Heinrich, M., Modarai, M., Kortenkamp, A.,. Herbal extracts used for upper respiratory tract infections: are there clinically relevant interactions with the cytochrome P450 enzyme system?2008, Planta Medica, pp. 74, 2008.
Marcucci, M.C.,. Propolis: chemical composition, biological properties and therapeutic activity.s.l. : Apidologie, 1995.
Mohammadzadeh S, Sharriatpanahi M, Hamedi M, Amanzadeh Y, Sadat Ebrahimi SE, Ostad SN. Antioxidant power of Iranian propolis extract. Food Chemistry.s.l. : Food Chemistry, 2007.
Orsi, R.O., Sforcin, J.M., Rall, V.L.M., Funari, S.R.C., Barbosa, L., Fernandes Jr., A.,. Susceptibility profile of Salmonella against the antibacterial activity of propolis produced in two regions of Brazil. 2005, The Journal of Venomous Animals and Toxins, pp. 11, 109–116.
Orsi, R.O., Funari, S.R.C., Barbattini, R., Giovani, C., Frilli, F., Sforcin, J.M., Bankova,. Radionuclides in honeybee propolis (Apis mellifera L.).2006, Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, pp. 76, 637–640.
R, Krell.Value-added products from beekeeping. s.l. : : Food & Agriculture Org, 1996.
Sforcin, J.M., Fernandes Jr., A., Lopes, C.A.M., Bankova, V., Funari, S.R.C.,. Seasonal effect on Brazilian propolis antibacterial activity.2000, Journal of Ethnopharmacology, pp. 73, 243–249.
Sforcin, J.M., Fernandes Jr., A., Lopes, C.A.M., Funari, S.R.C., Bankova, V.,. Seasonal effect of Brazilian propolis on Candida albicans and Candida tropicalis.2001., Journal of Venomous Animals and Toxins, pp. 7, 139–144.
Sforcin, J.M,. Propolis and the immune system. 2007, Journal of Ethnopharmacology, pp. 113, 1–14.
Stan L, Mărghitaş LA, Dezmirean D,.Quality criteria for propolis standardization. . s.l. : Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies, 2011, Vols. 44: 137-140.
S, Popova. Seasonal variations of the chemical composition of Brazilian propolis. s.l. : Apidologie, , 1998.
S Yarahmadi, A Aliakbar, R Hosseinpour. Flavonoids Composition in Propolis of Citrus, Forest Trees and Pines in Guilan Province. s.l. : Journal of Agricultural Knowledge, 2008.