بررسی اثر آنتی‌باکتریال ترکیب فراسودمند قارچ پروبیوتیک کامبوجا (kombucha) در عسل

نوع مقاله : علمی- ترویجی

نویسندگان

1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه‌ و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

2 گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

3 مدرس گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

4 4- دکترای اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

کامبوجا (kombucha) ترکیبی طبیعی در طب سنتی چینی بوده که از دیر باز مورد استفاده قرار گرفته است و متشکل از باکتری‌ها و مخمرهای مفید می‌‌باشد که در تولید فرآورده‌ها و نوشیدنی‌های فراسودمند به کار می‌رود. همچنین عسل از دیرباز مورد استفاده بوده و خواص دارویی و شفابخش آن از گذشته‌های دور به اثبات رسیده است. در این مطالعه اثر آنتی‌باکتریال ترکیب قارچ کامبوجیا در عسل به نسبت 1 به 5 بر تعدادی از میکرواورگانیسم‌ها (سودوموناس آئروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و ایشریشیاکلای، آنتروکوکوس فکالیس) در 8 غلظت (2، 4، 8، 16، 32، 64، 128 و 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و 4 تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش از روش انتشار دیسک برای اندازه‌گیری هاله عدم رشد استفاده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی باکتری با محیط کشت مولارهینتون آگار بررسی گردید. نتایج بیانگر این مطلب بود که بیشترین اثر آنتی‌باکتریال در بین باکتری‌های گرم‌مثبت و گرم‌منفی به ترتیب بر باکتری‌های آنتروکوکوس فکالیس و ایشریشیاکلای در 2 غلظت 128 و 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر می‌باشد و اثر کشندگی به صورت افزایشی بود. همچنین بیشترین اثر ضد میکروبی عسل به عنوان شاهد در مقابل باکتری ایشریاکلای و سودوموناس آئروژنز (mm19) مشاهده گردید.

کلیدواژه‌ها