آبمیوههای فراسودمند با توجه به افزایش آگاهی مردم و تقاضا مصرف کننده به مصرف قندهای طبیعی، بهترین جایگزین برای نوشابههای گازدار است. در این مطالعه، سعی بر تولید نوشیدنی فراسودمند نارنج و عسل بر پایه آب ماست شده است که علاوه بر اثر شیرین کنندگی عسل، از آثار مفید تغذیهای و درمانی آن نیز بهرهمند شد. همچنین استفاده از پودر آب ماست، به عنوان یک پروتئین طبیعی کامل که حاوی اسیدهای آمینه ضروری است، به ارزش غذایی نوشیدنی میافزاید. در فرمولاسیون این نوشیدنی، کنسانتره نارنج به همراه عسل در سطوح غلظتی 4 و 8 درصد و پودر آب پنیر در دو سطح غلظتی (2 و 4 درصد) استفاده شده است و خصوصیات فیزیکو شیمیایی، میکروبی و حسی نوشیدنیهای تولیدی طی 28 روز نگهداری مورد پایش قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که در بین نمونههای مورد آزمایش، کمترین میزان افت رطوبت پس از 28 روز نگهداری در نمونههای G (نارنج+ 2 درصد پودر آب ماست + 8 درصد عسل) و I (نارنج + 8 درصد عسل +4 درصد آب ماست) مشاهده شد. همچنین نمونههای حاوی عسل در غلظت بالاتر به سبب خصوصیات ضدمیکروبی آن، طی زمان ماندگاری کمتر مستعد رشد کپک و مخمر شدند. از نظر ارزیابی حسی، بهترین نمونه از دیدگاه مصرف کننده، نمونه G حاوی نارنج + 2 درصد پودر آب ماست + 8 درصد عسل گزارش شد. لذا، نوشیدنی نارنج و عسل برپایه آب ماست به سبب خصوصیات سلامتی بخش آن میتواند مورد استفاده عموم مردم به خصوص مبتلایان به دیابت قرار گیرد
اثنی عشری, مریم. (1401). تولید نوشیدنی فراسودمند نارنج و عسل بر پایه آب ماست. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 13(24), 31-40. doi: 10.22034/hbsj.2022.359943.1123
MLA
مریم اثنی عشری. "تولید نوشیدنی فراسودمند نارنج و عسل بر پایه آب ماست". علوم و فنون زنبور عسل ایران, 13, 24, 1401, 31-40. doi: 10.22034/hbsj.2022.359943.1123
HARVARD
اثنی عشری, مریم. (1401). 'تولید نوشیدنی فراسودمند نارنج و عسل بر پایه آب ماست', علوم و فنون زنبور عسل ایران, 13(24), pp. 31-40. doi: 10.22034/hbsj.2022.359943.1123
VANCOUVER
اثنی عشری, مریم. تولید نوشیدنی فراسودمند نارنج و عسل بر پایه آب ماست. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 1401; 13(24): 31-40. doi: 10.22034/hbsj.2022.359943.1123