بخش تحقیقات علوم دامی -مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان
10.22034/hbsj.2025.368134.1183
چکیده
استفاده از گیاهان دارویی، به دلیل نداشتن عوارض جانبی داروهای شیمیایی، روند افزایشی داشته و حدود یک سوم داروها منشأ گیاهی دارند. از بهترین روش استفاده گیاهان دارویی، تولید دمنوش از آنهاست. گرده گل با داشتن فلاونوئیدها، دارای اثر بازدارندگی در برابر تمام عوامل بیماریزا می باشد. در این بررسی از چای سبز و دم نوش های گیاهی معطر و خوشطعم بر اساس پاسخ مصرف کنندگان و بصورت مکمل جهت افزایش مطلوبیت دم نوش گرده گل استفاده شد.جهت تهیه دو ترکیب چای دارویی گرده گل؛ "چای سبز، بهار نارنج و گرده گل" و " چای سبز، بهلیمو و گرده گل" ، آنها را به ترتیب نسبت: 2 ، 1 و 7 گرم وزن کرده و جهت تهیه دو ترکیب دمنوش دارویی گرده گل؛ "نعناع، زنجبیل و گرده گل " و " اسطوخودوس، لیمو عمانی و گرده گل" را به ترتیب به نسبت: 1 ، 1 و 8 گرم وزن، دم کرده و مصرف شود. دمنوش های گرده گل دارای اثر بازدارندگی در برابر اغلب عوامل بیماریزا است؛ دارای خواص ضد التهاب، آنتیاکسیدان، آرامبخش، ضد سرطان، ضد چاقی، ضد دیابت، ضد زخم، محافظت کبد، تنظیم کننده گوارش و سیستم قلبی و عروقی و محرک ایمنی بدن است. معمولاً مصرف گرده گل تا 30 روز بی خطر می باشد، ولی اگر علائم و واکنش حساسیت مشاهده شد، لازم است استفاده گرده متوقف و از پزشک کمک فوری دریافت شود.
بصیری, محمد رضا . (1404). بررسی خواص دمنوشهای دارویی گرده گل در بیماری های انسان. علوم و فنون زنبور عسل ایران, (), -. doi: 10.22034/hbsj.2025.368134.1183
MLA
بصیری, محمد رضا . "بررسی خواص دمنوشهای دارویی گرده گل در بیماری های انسان", علوم و فنون زنبور عسل ایران, , , 1404, -. doi: 10.22034/hbsj.2025.368134.1183
HARVARD
بصیری, محمد رضا. (1404). 'بررسی خواص دمنوشهای دارویی گرده گل در بیماری های انسان', علوم و فنون زنبور عسل ایران, (), pp. -. doi: 10.22034/hbsj.2025.368134.1183
CHICAGO
محمد رضا بصیری, "بررسی خواص دمنوشهای دارویی گرده گل در بیماری های انسان," علوم و فنون زنبور عسل ایران, (1404): -, doi: 10.22034/hbsj.2025.368134.1183
VANCOUVER
بصیری, محمد رضا. بررسی خواص دمنوشهای دارویی گرده گل در بیماری های انسان. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 1404; (): -. doi: 10.22034/hbsj.2025.368134.1183