بیماری لوک آمریکایی یک بیماری باکتریایی شدیداست که لاروهای زنبورعسل Apis mellifera را بیمار می کند. عامل این بیماری باکتری تشکیل دهنده اسپوری به نام Paenibacillus larvae است. استفاده از آنتی بیوتیکها برای کنترل بیماری لوک آمریکایی باعث ایجاد شدن استرین های مقاوم و باقی مانده این آنتی بیوتیک ها درمحصولات کندو می شود. در حال حاضر، آنتی-بیوتیک ها درچندین کشور به طور خیلی جدی ممنوع شده است و کلنیهایی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند باید سوزانده شوند. بنابراین، توسعه روش های جایگزین برای کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری لوک آمریکایی ضروری به نظر می رسد.در همین رابطه، چندین استراتژی طبیعی بر پایه کاربرداسانس های گیاهی، ترکیبات گیاهی، بره موم، ژل رویال، باکتری ها، و باکتریوسین ها در محیط های in vitro و in vivo برای جلوگیری از گسترش و کنترل بیماری مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله، داده های آزمایشگاهی از این مطالعات مرور و بحث می شود که می تواند نکته جدیدی برای مطالعات آینده در شرایط طبیعی را فراهم آورد.
نیکوئی, مهرنوش, همتی, چمران, & پری چهره, شبنم. (1397). استراتژی های طبیعی برای کنترل باکتری Paenibacillus larvae عامل بیماری لوک آمریکایی. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 09(17), 2-11. doi: 10.22092/hbsj.2019.118597
MLA
مهرنوش نیکوئی; چمران همتی; شبنم پری چهره. "استراتژی های طبیعی برای کنترل باکتری Paenibacillus larvae عامل بیماری لوک آمریکایی". علوم و فنون زنبور عسل ایران, 09, 17, 1397, 2-11. doi: 10.22092/hbsj.2019.118597
HARVARD
نیکوئی, مهرنوش, همتی, چمران, پری چهره, شبنم. (1397). 'استراتژی های طبیعی برای کنترل باکتری Paenibacillus larvae عامل بیماری لوک آمریکایی', علوم و فنون زنبور عسل ایران, 09(17), pp. 2-11. doi: 10.22092/hbsj.2019.118597
VANCOUVER
نیکوئی, مهرنوش, همتی, چمران, پری چهره, شبنم. استراتژی های طبیعی برای کنترل باکتری Paenibacillus larvae عامل بیماری لوک آمریکایی. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 1397; 09(17): 2-11. doi: 10.22092/hbsj.2019.118597